Mozambique en Zuid-Afrika
17 september 2024 - Tofo Beach, Mozambique
15-08-2024 t/m 17-09-2024
We laten het mooie Nederlandse zomerweer achter ons om het staartje van de winter in Zuid-Afrika op te zoeken. De eerste kou zou voorbij moeten zijn. Toch is het regelmatig behoorlijk fris. Lang blijven we niet in Zuid=Afrika. Via de grensovergang Komatipoort zijn we snel in Mozambique om de Indische oceaan op te zoeken. Hier liggen de temperaturen wat hoger, maar zomers is het ook hier nog zeker niet. We rijden in een aantal etappes langs de kust tot aan Tofo. Tofo is een leuk toeristisch dorp met een mooi strand en de mogelijkheid tot veel activiteiten op en om het water. Dagelijks zien we in de verte het geplons van de springende walvissen. In het dorp zelf is een markt, er zijn diverse restaurants en genoeg barretjes. Ondanks dat er weinig toeristen zijn is het er toch gezellig en levendig. Maar na weer wat frisse en regenachtige dagen besluiten we de kust naar het zuiden af te zakken. Reizen in Mozambique kost veel tijd. Een snelweg is er niet en er zijn veel snelheidsbeperkingen. De enige doorgaande weg loopt door talloze dorpjes en plaatsen en de politie is overal aanwezig met snelheidscamera’s.
Vlak voor de grens met Zuid-Afrika vermaken we ons nog enkele dagen in het plaatsje Ponto do Ouro. We verblijven op een camping in het groen, pal naast de Indische oceaan en op loopafstand van het centrum. Terug in Zuid-Afrika besluiten we om toch nog wat wildparken te bezoeken omdat ons bezoek anders niet compleet voelt. We vermaken ons in Tembe olifantspark. We zijn de enige bezoekers en buiten olifanten en de diverse impala soorten komen we niemand, op de zandpaden, tegen. Heerlijk. Ook blijven we een aantal dagen in Mkuze Nationaal Park waar het wild vooral te zien is vanuit observatiehutten die her en der in het park te vinden zijn. Onderweg naar Pretoria doorkruisen we nog het exclusieve Phinda Nature Reserve. De hele reis hebben we moeten inspelen om het wat instabiele weer. Dit was ook de laatste dagen het geval. We hebben maar een B&B geboekt om de wat koude dagen te overbruggen voor we deze reis weer afronden.
Gereden route 2024, 3.044 kilometer

Zo mooi om t weer even te zien!!😍